nowy z-ca dyr z rzepina

30_1202

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Chyba zaczną się wreszcie porządki. Przydałoby się ruszyć porządną koparką i wykopać pare świetych krów z uc i wzp (mam nadzieję że z-ca nacz nie może spać spokojnie). :D

radzio w. rules

ciekawe która GM z białej się ostanie. co z młotem. hrebenne z dorohuskiem pewnie do przemeblowania co to za gm na granicy to kpina. pora na porządki w lublinie niezatapialny kier. już nie jest w stanie wymyśleć nic nowego (chociaż to on jest zapleczem intelektualnym wzp). Gali pewnie będzie budował na podwalinach wdc uda mu się czy nie uda i będą pośladki.

czy mu starczy czasu

by zrobić wietrzenie? gm powinny zmienić strategię nie być stacjonarne ani na granicy ani na drodze cb robi swoje. a statystyka i tak będzie dobra. chyba że poluje się na winietę na polnej drodze. Trzeba wreszcie zrobić porządek na targach w białej zamościu tomaszowie chełmie i zwłaszcza w lublinie.

kier z lublina

Obserwuję tę stronę od dawna bardzo ciekawa to ona nie jest może w związku z ciągłymi rozmowami kwalfikacyjnymi i testami preselekcyjnymi. Aż do dzisiaj - pojawił się wreszcie ciekawy temacik. Chodzi mi o niezatapialnego kiera z Lublina. Jako nie młody już zollnik postanowiłem się nawet zarejstrować i coś napisać na jego temacik. Kim on nie był graczem w piłkę i kosza ostatnio załatwiał koszulki taniej. Jako działacz związkowy oflagował oddz na ul. mełgiewskiej a później tym tak się zmęczył że udał się na urlop wypoczynkowy był to rok 1999. W zielonej rzeczywistości energetyów wyróżnia się on. A to cywilnym ubraniem w godzinach pracy a to żywą gestykulacją i możliwością załatwienia sprawy niemożliwej. wystarczy się na niego powołać lub też on kogoś poleci. Co do ludzi którymi zarządza też są wyjątkowi a to bomba co jej nie było a to zarzuty które umorzono. Praca w gm wszędzie uznawana jest za splendor i wyróżnienie ale nie w L-nie. Ludzie widzą że za duży wysiłek dostaną tyle samo co w biurze czy na odprawach. Nikt więc się do niego nie pcha chociaż mniej więcej co pół roku urządza kastingi. A jeżeli weźmie się pod uwagę że w tajemniczych okolicznościach pozbył się dwóch grześków to praca u niego to nic nadzwyczjnego.

wspomień czar

jak już tak se wspominamy i wskazujemy drogę to chcę wam powiedzieć że do dziś wracam do przepisu na cebulę po cygańsku wspomnianego kiera i jego retoryczne pytanie co dziś będziemy jedli na obiad.:cool:

Cóż szanowny Ener Getyku, Z kontekstu twojej wypowiedzi wynika, że dopiero wpisy na temat kiera skłoniły cie do rejestracji na forum aby móc się wypowiedzieć. Sporo było różnych tematów ważnych i bulwersujących a Ciebie zainteresował ten jeden. Myślę, że masz jakiś zadawniony żal i temu dajesz upust pisząc na forum. Gra w piłkę i w koszykówkę no i co z tego ?. Zakładał związki i wywieszał flagę- to chyba dobrze. Poszedł na urlop ? Załatwiał koszulki ? To chyba dobrze, bo skład UC Lublin wyglądał na meczach żałośnie. Myślę, że Tobie przeszkadza to , że on oddycha a może jesteś jednym z tych co nie mogą dostąpić splendoru pracy w gm?, albo już ten splendor masz za sobą ? A propos do Aroganta Profesjonalisty- mnie też brakuje cebulki po cygańsku i obiadów na kolanie. Pozdrawiam wszystkich, którzy chcą zabrać głos w konkretnej sprawie. a nie wylewać swoje osobiste żale.

Do Energetyka

Cóż, widzę boli niektórych kierownik Jarek. Każdy ma swoje wady i zalety, każdego można krytykować, szkoda tylko drogi Energetyku, że nie merytorycznie, a z jakąś zadrą. Boli Cię, że to nie pod Twój samochód podłożono bombę? Tak Ci żal, że to nie ty miałeś przyjemną wizytę u prokuratora celem przedstawienia zarzutów? A jeśli chodzi o wynagrodzenie, to rzeczywiście uważam, że pion kontroli powinien zarabiać więcej, ale o tym decyduje system, a nie kierownik komórki - on może wnioskować o awanse, co zresztą regularnie czyni. Dziwnym trafem jak jest wakat w mobilnej to nikt z UC Lublin (po usłyszeniu, że czeka praca w nocy, w weekendy czy też na granicy) nie zgłasza się. A potem zapracowane, czasami śpiące w pracy osoby z pewnej sali boli to, że mobilni chodzą po cywilnemu, czy wychodzą wcześniej z odnosząc się do Galiego, to właściwy człowiek na właściwym miejscu. Mam nadzieję, że wreszcie zrobi porządek w wydziale i zniesie ostatecznie stary układ. A co dyr. z Rzepina, to dobrze, że przyszedł. On przynajmniej rozumie, że to WZP powinno być na pierwszym miejscu.
Pozdrawiam

Do Don Jorge - jak chcesz wiedzieć to wg. nowego dyrektora GM mają się absolutnie ni zajmować targowiskami. W zachdnich izbach funkcjonują w grupach profile: narkotykowy, akcyzowy (ale nie targowiska - od tego jest SzNP) i tak pogardzany przez Ciebie transport. Na transport jest zresztą bardzo duży nacisk ze strony ministerstwa, gdyż jest to sprawa medialna i przynosząca duże dochody. Jakbyś był w temacie, to byś wiedział, że w obecnym stanie prawnym handel papierosami na targowiskach jest niemożliwy do wyeliminowania - łapiesz gościa z 10-15 kartonami, on dostaje mandat kredytowany, którego najczęściej nie płaci. Bez operacyjno - rozpoznawczych nikt z cła legalnie nie jest w stanie zrobić dostawców. I nie zmieni tego żadna zmiana strategii. Policja czy SG tym bardziej tym gównem nie chce się zajmować.
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
co do wakatów i pracy

ci co chcieli pracować w gm i pracowali to już nie pracują z uwagi na posiadane umiejętności i doświadczenie zawodowe i zostały im wspomnienia z wielu przygód i okoliczności przyrody.

list do m.

.... łubu dubu łubu dubu niech żyje nam ... kier.. to pisałem ja m... . MF naciska w wielu innych bardzo ważnych sprawach i efekty są wciąż widoczne gołym okiem. A co do mediów to zobaczymy jak jakiś redaktor z lokalnej prasy lub telewizji wpadnie na giełde samochodową albo zrobi reportaż z jednego z bazarów. Zachód zachodem narkotyki są bardzo też medialne można się uganiać za jakimś blantem. Wg mnie transport tak ale przede wszystkim na granicy i międzyanrodowy bo tam jest zaplecze a nie na 12 czy 19.

jerry ty mój

żadna tam zadra. oddychaj sobie spokojnie tą swoją pełną piersią gladiatora. przedstawiając reminiscencje chodziło mi o to że zawsze byłeś tym co coś zaczynał ale później się wycofywał i próbował załapać się do towarzystwa wzajemnej adoracji. może brałem udział w kastingu? może nie? może byłem twój? a może nie? Przetań udawawać fajnego gościa którego czepia się jakiś zielony a ty zwołujesz swoich do obrony mobilnej twierdzy. Twój post zadziała na celników tak że będą walić do ciebie drzwiami i oknami.

mistique

więcęj pokory z tym pierwszym miejscem (tak mi się też kiedyś wydawało):cool: bo wystarczy jedna szpila i będziesz zielony wiem co mówię.;)

snp na targi??

a co one tam będą robić jak tam sami cywile bez znajomości technik interwencji dla których czytanie akt weryfikacyjnych to prawdziwy kryminał. wiele tam kobiet nie byłoby to zbyt humanitarne aby je wysyłać na złych zbójów chiba że w asyście GM?:cool:
Drogi jerry może ujawnił byś przyczyny tajemnicze zniknięcia dwóch grześków nie chodzi tu przecież o popularne ciasteczka w polewie z gorzkiej czekolady??? Jeszcze jedno może zbyt wiele oczekujemy od z-cy. on tu tylko na pół roku, nie ma rozpoznania i będzie polegać na opinii ludzi którzy będą blisko jego ucha.

Sz P M

Uważasz się od speca od transportu drogowego? to mam wapros ile skopałeś kontroli na drodze po których napisałeś protokoły do komórek merytorycznych i one musiały to prostować mistrzu odczytu tachografu.:eek:

czy czasem nie wiecie

jakiej firmy żelu do włosu używa z=ca. gdzie on biedaczek znajdziej w białej jakiś fajny gril przepraszam solarium. Ten beż to przecież nie od wątroby?:p

Wzwany

Oj Arogancie P., źle wypadło z tym pierwszym miejscem - chodzi mi o to, że WZP powinno zostać wreszcie docenione w tej izbie, a nie tak jak do tej pory (sam wiesz dzięki komu między innymi). Natomiast zdaję sobie sprawę, że dziś jestem tu, jutro mogę być tam i wpływu na to nie nie będą miały moje sukcesy/porażki zawodowe. Jak sam się przekonałeś z uwagi na posiadane umiejętności i doświadczenie...

Natomiast co się tyczy Energe Tyka. Ty jednak masz jakąś zadrę do mobilnych. Boli Cię to, że się myliłem - zgłoś do dyrektora, izby, prokuratora... Wisi mi to... Zdaję sobie sprawę, że się pomyliłem, co więcej pomylę się jeszcze nie raz i nie dwa. Nie myli się ten co nic nie robi. Zważ jednak, że dzisiaj jesteś w miłym i wygodnym budynku UC i wytykasz innym błędy, a jutro możesz być np. w Dorohusku, gdzie będzie czekało na ciebie 150 tirów na 12 godzin. Nie pomyl się wtedy... Może też wszystkie odprawy zapiszesz w notesie?
Aha, jeszcze jedno - czy ja napisałem, że jestem mistrzem transportu? Nie przypominam sobie, co więcej dobrze zdaję sobie sprawę, że wielu rzeczy nie wiem. A co się tyczy tachografów, to jak pewnie wiesz wykresówki nie były sprawdzane.

Co do SzNP na targach, to 2 lata temu tak stwierdził obecny p.o. dyrektor. Czy ma rację? Nie wiem. Wiem tylko, że on kładzie nacisk na inne rzeczy - na transport, narkotyki i duże ujawnienia akcyzowe. Co z tego wyjdzie, to już życie pokaże. Natomiast ja mam nadzieję na jakieś pozytywne zmiany. Pewien układ został dość zdecydowanie naruszony, ale czy zostanie całkowicie obalony to się jeszcze okaże.
Pozdrawiam wszystkich i więcej wyrozumiałości dla siebie

Ostatnia edycja:
Tajemnicę zwolnienia dwóch Grześków zna tylko jedna osoba i chyba Arogant Profesjonalista wie o kim piszę. Trudno od nowego dyrektora nie oczekiwać zmian, skoro z tym zadaniem do nas do Białej przybył. A teraz z innej beczki. A ile protokołów które napisałeś ty drogi Ener Getyku zawierało kupę bzdur. Zajmij się może lepiej dalszym pisaniem tych swoich pamiętników, może za parę lat trafi się na tym forum jakiś inny, interesujący Cię temat, a wtedy sięgniesz do zapisek i do ataku. Panie P. Wyluzuj. Na tym twoim pięterku jest tez wiele ciekawych historii, może niebawem dowiemy się od Ciebie czegoś nowego ? wiem na pewno, że nie byłeś w gm bo gdybyś był, to byś takich głupot nie pisał. I na pewno nie dlatego ,że ktoś tego zabronił. A że ktoś popełnia błędy ? A któż ich nie popełnia, chyba tylko ten co nic nie robi. J myślę, że dużo lepiej byłoby gdyby zamiast czekać na taki "interesujący" temat na forum lepiej byłoby zwrócić komuś po przyjacielsku uwagę, że może nie wszystko to co robi jest o.k. Komunikacja między ludźmi to podstawa, ale nie w takiej formie jak ta tutaj. A tak na zakończenie, szanuje wszystkich z Lublina za ich ciężką prace (już widzę tekst: łubu dubu itd... ) i każdemu z nich pomogę jeżeli tylko będę mógł (jeżeli o tą pomoc zwrócą sie do mnie) nie widzę w tym nic złego. Nawet bez osobistego uprzedzenia podam rękę Ener Getykowi bo on tez ciężko pracował jako zollner. Ale nauczmy się, że wszystkich ludzi nie można mierzyć swoją miarą, bo każdy ma inny charakter, temperament, wiedzę. Każdy z nas tę wiedzę zdobywał najczęściej sam i nie chcę tu bronić nikogo, ale brak mi tu ze strony Ener Getyka szacunku dla pracy innych i zrozumiena ,że mogą byc inni niż on. Subiektywizm nie jest dobry do wystawiania komukolwiek cenzurek. Może i coś spieprzyli ale byli jednymi z pierwszych, którzy to robili. należy się im szacunek i życzliwość a nie zawiść . To chyba należy się Nam wszystkim i Tajemiczemu też. Pozdrowienia. P.s. ja na pikiecie byłem a ty Ener Getyku?- zapisz to wswoim kajeciku bo za parę lat te Twoje zapiski znowu mogą się przydać. :) I tak zupełnie na końcu. Gdy ktoś o kimś pisze źle , to jest dobrze i uczciwie, a jeżeli ktoś stanie w czyjejś obronie to okazuje się to być zwykłym songiem dla prezesa klubu albo pospolitym ruszeniem swoich szeregów. Smutne to.

Ostatnia edycja:
a co one tam będą robić jak tam sami cywile bez znajomości technik interwencji dla których czytanie akt weryfikacyjnych to prawdziwy kryminał. wiele tam kobiet nie byłoby to zbyt humanitarne aby je wysyłać na złych zbójów chiba że w asyście GM?:cool:
Drogi jerry może ujawnił byś przyczyny tajemnicze zniknięcia dwóch grześków nie chodzi tu przecież o popularne ciasteczka w polewie z gorzkiej czekolady??? Jeszcze jedno może zbyt wiele oczekujemy od z-cy. on tu tylko na pół roku, nie ma rozpoznania i będzie polegać na opinii ludzi którzy będą blisko jego ucha.

Do tej pory cywile kontrolowali targowiska i to z niezłym skutkiem. Funkcjusze z tych grup mogli odbyć szkolenie ze stosowania śPB i ze środków tych korzystać. Stało się inaczej. Zawsze tak jest, że osoba samotna, nie mająca zaplecza musi korzystać z podpowiedzi tych, którym zaufa. Historia pokazuje, że nie zawsze są to właściwe osoby. Jednak dyrektor jest nadzieją mobilnych na zmiany i za te deklarowane przez niego zmiany trzymam kciuki. Co do "ciasteczek" to w moim odczuciu zadecydowały tu osobiste animozje i tej wersji będę się trzymał jako jedynej dla mnie zrozumiałej.

czy tak ma wyglądać podanie ręki?

Chyba po to tylko aby móc mocniej przyłożyć z drugiej strony zaciśniętą pięścią.:eek: Ty mówisz obrona ja mówię wazelina i przypodobanie się kierownikowi (we wrześniu może awansik)?;) Co do pomocy twej jerry to ci co jej zaznali na długo im utkwiła w ich pamięci:cool:. Jesteście tylko pozornie za zmianami. Najlepiej to tylko by w Białej coś się stało ale u nas patrz GM lublin to już nie.:mad: Byłeś na pikiecie kombatancie. To bardzo dobrze. Podróże kształcą. dobry związkowiec z ciebie i kierownik!!!

Chyba po to tylko aby móc mocniej przyłożyć z drugiej strony zaciśniętą pięścią.:eek: Ty mówisz obrona ja mówię wazelina i przypodobanie się kierownikowi (we wrześniu może awansik)?;) Co do pomocy twej jerry to ci co jej zaznali na długo im utkwiła w ich pamięci:cool:. Jesteście tylko pozornie za zmianami. Najlepiej to tylko by w Białej coś się stało ale u nas patrz GM lublin to już nie.:mad: Byłeś na pikiecie kombatancie. To bardzo dobrze. Podróże kształcą. dobry związkowiec z ciebie i kierownik!!!
Cóż , Ty jesteś po prostu idiota. szkoda czasu na dyskusje z kimś takim. I to by było na tyle.

Back
Do góry